OTM Energi AB

Batteri & energilagring

Batteri och energilager

En kombination av solceller och batterier gör det möjligt för de flesta hushåll att under delar av året kunna vara nästintill självförsörjande. Med hjälp av ett energilager kan du lagra överskottselen som solcellerna producerar och använda på kvällen eller natten, när solen inte skiner. En bra lösning för många är att ladda sina elfordon nattetid.

En av de andra fördelarna med energilager är att man lättare kan kapa effekttopparna för att optimera sin energianvändning och sänka både kostnader samt säkringsstorleken.

Gäller grön teknik energilager?
Svaret på den frågan är JA! Man får skattereduktion på energilager.
• 50 % för installation av lagring av egenproducerad solenergi. (Energilager)

Skattereduktion för el du säljer?
Den elen som du inte förbrukar säljs till valfri elleverantör. Skattereduktionen för elen som du säljer är 60 öre per kilowattimme och det får uppgå till högst 30 000 kilowattimmar. Den högsta skattereduktionen en person kan få är 18 000 kronor per år.

Vi på OTM Energi & Bygg tillhandahåller lösningar inom energilagring till de flesta typer av fastigheter och verksamheter. Vi kommer se till att ditt energilager har tillräcklig kompetens för att uppfylla alla dina behov av energiuttag dygnet runt.

Har du fler frågor eller funderingar kring energilager så tveka inte att kontakta oss.

Nilar
Batteri från Nilar
Ferroamp
Batteri från Ferroamp
SolarEdge
Batteri från SolarEdge
Previous slide
Next slide