OTM Energi AB

Solceller på villataket

Investera för framtiden

Vi bygger för framtiden

Att sätta solceller på villataket medför ett ökat fastighetsvärde, lägre driftskostnader, och en grönare framtid för kommande generationer. Vi hjälper er hela vägen från fundering till färdigt projekt. Med duktiga medarbetare och lång erfarenhet har vi den kompletta lösningen för er!
TRADITIONELLA SOLPANELER ELLER INTEGRERADE SOLCELLSPANNOR?

Vilket system ska man välja när det kommer till solceller? Det finns en uppsjö av olika varianter och modeller. Den frågan ställer sig dom flesta. När det gäller traditionella solpaneler så tar vi fram ett förslag som passar just ditt tak och dina förutsättningar. Vi lyssnar på vad du har för egna tankar kring elproduktion och väljer därefter en panel och ett system som passar just dig. Ställer du högre krav på design och utseende så får du gärna besöka våran plattform för solcellspannor. Besök oss här!

Erbjudande

Vi kommer gärna hem till dig och berättar mer om hur just du kan dra nytta av solceller på ditt tak. Vi tittar på förutsättningarna på takkonstruktion och elektriskt. Med dessa uppgifter och dina önskemål kan vi sedan utforma ett förslag som passar era önskemål och erat hus.
SE DIN ELPRODUKTION I REALTID

Det är enkelt och roligt att hålla koll på din  energiproduktion och förbrukning med den kostnadsfria appen till ditt system. Denna smarta och lättskötta app körs på din mobil och visar en instrumentpanel med översikt i realtid för din energiproduktion och -förbrukning.

VAD GÄLLER FÖR GRÖN TEKNIK?

Skattereduktionen för grön teknik ges endast till privatpersoner. Du får som mest 50 000 kronor i avdrag per år/per person. Om du som privatperson kan ta del av avdraget eller inte beror på hur mycket skatt du har betalat in under året och vilka avdrag du gjort. Avdraget kommer att dras direkt på fakturan.

Avdraget gäller följande:
• 20 % för installation av solceller.
• 50 % för installation av lagring av egenproducerad elenergi. (Energilager)
• 50 % för installation av laddningsprodukter till elfordon. (Laddstolpe, laddare)

KÄNDA, SMARTA OCH BEPRÖVADE VÄXELRIKTARE

Varje solpanel på ditt tak är ansluten till en effektoptimerare som utvecklar den till en smart panel. Genom att effektoptimerarna arbetar tillsammans med våra högeffektiva växelriktare får de ut så mycket energi som möjligt, oavsett skuggning, nedsmutsning eller andra faktorer, vilket ger ditt hem mer elektricitet under systemets hela livslängd.

Växelriktare Solaredge
Växelriktare Ferroamp
FUN FACTS

Med dagens totala installerade effekt av solceller skulle en kommun med ca 125 000 invånare kunna försörjas med 100 procent solproducerad el från Sveriges alla solcellsanläggningar. Om varje hushåll i Sverige skulle köra tvättmaskinen på 60 grader varannan dag under ett år, så motsvarar det samma mängd el.